Kunst en Creativiteit

Caia Catharina Art from the Soul
Wat kunst betreft heb ik geen universitaire of academische opleiding gehad. Ik ben in die zin geen kunstenaar. Als ik me al een titel zou geven, dan zou het Levenskunstenaar zijn. Ik ben in het proces om de kunst van het leven te ontdekken en deze kent vele vormen die alle gedreven zijn door de kracht van creatie, een voortstuwende kracht van creativiteit. Of dit zich uit in een schilderwerk of in een geweldige maaltijd bereiden, muziek maken, geweldige ideeën uit kunnen denken etc, de kracht van de creatie is niet begrensd en kunst kent vele vormen. De enige begrenzing, denk ik,  is de manier hoe we erover denken en het in een hokje plaatsen. Ik heb altijd graag willen schilderen maar kon niet tekenen. Hoeveel en vaak ik steeds weer opnieuw naar de vrije universiteit ben gegaan voor tekenlessen te volgen,  ik kon het niet zien, ik zag het model wel maar kon de lijnen niet zien, ik ben blind voor lijnen.
Ik ben toch gaan schilderen naar heel veel jaren boycot en zelfoordeel.
Ik begin vaak met een doek zonder precies te weten wat ik ga doen. Ik schilder laag over laag dat lijkt dan op een verhaal wat me triggert verder te gaan. Het is een zoektocht dát op doek te kunnen zetten wat ik mooi vind.
Maar wat vind ik mooi en hoe kom ik daar?
Nou, ik kan je zeggen, dat ik daar tot nu toe niet ben. Het is verre van wat ik zou willen kunnen maar wat ik al zei, het is een zoektocht en along the way poseer ik af en toe.( ook al is het niet wat ik ultime zou willen kunnen schilderen) Ik ervaar dit als een vrijheid, en dat is waar ik ultime naar zoek, innerlijke vrijheid van conditionering.
Ik gebruik geen computer technieken hoewel ik dat heel mooi kan vinden,  misschien ooit?
Voor nu schilder ik verhalen die uit mijn onderbewuste komen en zich presenteren. Zo heb ik bijvoorbeeld wel eens zwangerschappen voorspelt via het doek maar ook overlijdens van mensen of dieren en hoe en aan wat ze overlijden. Het is een spannende zoektocht waarbij kleuren en vormen een verhaal composeren dat uit het niets ontstaat. Ik probeer uit het oordeel te blijven wat ik schilder, maar dat ben ik lang niet altijd meester, het is een levend proces.
De schilderijen en creaties zijn te koop. Prijzen kunnen opgevraagd worden en uiteindelijk komen we daar samen wel uit mocht er gregronde interesse bestaan.
Alvast dank voor de aanvraag als je me belt of mailt: [email protected]