about

Caia Catharina
stuur een bericht

Ik ben geboren in een familie van 7 kinderen waarvan ik de jongste ben.
Ik was 15 toen mijn vader overleed aan een langdurende ziekte. Dit had veel impact op me. Ik was 16 jaar toen ik een dramatisch ongeluk kreeg waar ik een ‘bijna dood ervaring’ (BDE) kreeg. Dit en de zware ziektes die ik kreeg in de jungle van Afrika waar ik 5 jaar woonde, was een wakker worden in de spirituele zin. Ik ervoer dat er meer was tussen hemel en aarde.
Dit waren dermate indringende gebeurtenissen die mijn leven voor altijd zouden tekenen. Ik had iets beleefd wat niet alledaags was en er was toen nog maar weinig informatie over BDE. Het pad van spiritualiteit zou ik mijn hele leven volgen met oefeningen, meditaties, workshops en opleidingen.
In mijn jonge jaren ontwikkelde ik boulimia nervosa, een vreselijke eetstoornis waarvoor ik uiteindelijk naar Afrika ging omdat geen enkele therapie mij uit deze ellende wist te bevrijden. In Afrika had ik binnen 1 jaar iig het overgeven onder controle, dat was al heel wat, het eten binnenhouden. Ik zou in de jaren die volgen, me geheel bevrijden van deze eetstoornis, en deze innerlijk tyrannie.

Mijn leven heeft voorts in het teken gestaan van “hoe beter worden van ziektes, geestelijk of lichamelijk, die mijn leven belemmeren” en dit in holistisch zin, dwz, het hele organisme/lichaam erbij betrekken.
Ik verfijnde me in de ‘kunst van het leven’
Ik leerde interessante mensen kennen en leerde veel over innerlijk werk, meditatie en vormen van therapie. Ook medicinale kruiden behoorde tot mijn leerproces.
Ik leefde voorts 5 jaar in Afrika waarna ik 20 jaar in Canada heb geleefd, geleerd, geliefd en geleden.

Dieren hebben altijd centraal gestaan in mijn leven. In mijn kinder jaren hadden wij altijd honden. Mijn moeder vertelde mij dat ik vaak in de hondenmand lag te slapen met de hond. Dieren kon ik vertoruwen, en ik nam nam iedere zwervende hond of kat mee naar huis.
Met 7 jaar werd ik getroffen door het paarden virus dat nooit meer zou ‘genezen’. We reden toen op een natuurlijke manier zonder zadel maar dat werd toen geen natural horsemanship genoemd, die termen kwamen pas rond de eeuwwisseling. Ik heb ook wedstrijden gereden en vond dat ontzettend leuk en spannend. k deed wat iedereen deed op die leeftijd. Ik voelde me echter nooit echt op mijn gemak maar had toen nog niet door dat ik gevoelig was en last had van mijn gevoeligheid voor leed, mens of dier! Dat kwam pas later.

In mijn reizen heb ik vooral veel geleerd van het anders zijn van culturen dan de cultuur waarin ik ben opgegroeid. Ik kan achteraf zeggen, dat het mij een vollediger mens heeft gemaakt omdat ik bepaalde aannames, die bij een cultuur horen, kon afleggen en loslaten.

Maar dieren zijn altijd een leidraad geweest, ze houden me menselijk. Hun onvoorwaardelijke liefde en authenticiteit houden mijn hart chakra open. Hun afwezigheid van wat moraal is, geven mij vleugels van vrijheid. Dieren zijn krachtige leraren waren het niet dat wij de verkeerde aannames hebben gemaakt, dat we boven de dieren staan. Dat heeft de mens, mijns inziens, wat arrogant gemaakt en doof voor hun boodschap, die zuiver en zonder pretentie is.
Ik ben mij gaan verdiepen in de taal van dieren wat synoniem is voor naar je eigen innerlijke te gaan. Je eigen innerlijk te observeren zonder oordeel is luisteren zonder oordeel. Dat is hetzelfde wanneer je dieren gaat observeren, zonder oordeel. Je luistert.
Mensen noemen me weleens een paardenfluisteraar, ik corrigeer dan en zeg, “ik luister, ik fluister niet”
Dieren leven in een tijdloosheid die je je eigen kunt maken door bij ze te zijn. Je voelt dan gewoon anders, zelfs je hartritme wordt rustiger.

Graag neem ik mensen mee deze ruimte te betreden om zodoende een stukje rust te ervaren tussen ruimte en tijd.

Bij interesse kunt je me altijd een mailtje sturen voor de mogelijkheden.

Alvast dank!

Mail naar: [email protected]

 

Email

Contact

Telefoon & Email

Phone: +31 6 37 00 53 50
Mail: [email protected]

Open Uren

M-V: 10:00 – 17:00
Z-Z: 12:00 – 16:00

omgeving

Monseigneur Theelenstraat 11

5954 AX Beesel