Gedragsproblemen bij honden

Mijn ervaring met honden komt voort uit mijn opgroeien met honden vanuit mijn jongste en jeugd.
Ik heb in de jaren ’80 cursus gegeven aan de toenmalige organisatie Candido. Africhten en luister cursus voor jonge en moeilijke honden.
Het komt geregeld voor dat ik benaderd wordt voor problemen met honden. Vaak hebben de problemen te maken met leiderschap. En dan heeft het niets van doen dat je bijvoorbeeld een baas bent of manager van een equipe en een leidende functie hebt. Een voorbeeld uit de ervaring;

Een CEO komt thuis van een vermoeide dag op het werk, voortdurend moet hij mensen aansturen. Eenmaal thuis, wil hij relax genieten van een drankje. De hond begroet hem zoals altijd, met een enorm enthousiasme. En dan moet ie thuis tegen zijn hond ook nog de baas zijn? Nee, alle remmen gaan los, de hond mag alles.
(met alle goede bedoelingen)
Dat kan gaan wringen op den duur. De hond heeft namelijk leiding nodig. geef je hem geen leiding, dan neemt hij de leiding zelf en doet hij het op zijn manier. Dit is vaak het moment waar ik ingeroepen wordt.
Het is niet zelden dat een hond gaat bijten of grommen, veels te druk is en voortdurend blaft. Alles is bijna terug te brengen naar gemis aan goed leiderschap maar soms is het ook een verkeerde match.
Bijvoorbeeld; oudere mensen die niet veel wandelen nemen een hond die altijd veel wil lopen. Ze vinden de hond mooi en denken er verder niet over na. Wat gaat een hond doen die een teveel aan energie niet kwijt kan? Ja, je raad het al. Ik vind het best moeilijk als het om de verkeerde match gaat. Dat betekend vaak dat het of gewoon zo door gaat en er voortdurende stress blijft of dat de hond uiteindelijk weg moet en in het asiel terecht komt.

Het is daarom altijd zo belangrijk, alvorens een hond te kopen, jezelf afvragen welke soort hond bij je leven past? Dat voorkomt lijden van zowel eigenaar als dier op langere termijn.

Als u hulp nodig heeft, kom ik graag naar de hond kijken of ik iets kan betekenen

 

Email

Contact

Telefoon & Email

Phone: +31 6 37 00 53 50

[email protected]

Open Uren

M-V: 10:00 - 17:00
Z-Z: 12:00 - 16:00

omgeving

Monseigneur Theelenstraat 11

5954 AX Beesel