Paarden
Neem contact op

Angst voor paarden

Paarden fascineren veel mensen. Ze zijn sterk, mooi en elegant. Sommige mensen zouden best eens dicht bij een paard willen zijn maar zijn ontzettend bang. Zelfs wanneer ze in hun dagelijkse leven bezigheden hebben die best moed vergen, zoals bijvoorbeeld een brandweerman, de angst voor paarden (lijkt) irrationeel.

Wil jij ook graag bij paarden zijn maar je angst belemmerd je?
Ik kan helpen inzicht te krijgen in je angst patroon om het voor altijd achter je te kunnen laten. En het super mooie is; het zijn levenslessen van onnoembare waarden want je kunt ze vanaf dan, altijd inzetten en van je angst een bondgenoot maken ipv een vijand.
Voor meer informatie kun je me gerust mailen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bomproof maken van je paard.

 
Op mijn buitenritjes kom ik soms nogal wat ruiters/amazones tegen die problemen ondervinden met hun paard. Tractors of andere vreemde werktuigen op wielen of plastic dat ritselt, doen de stuipen op het lijf jagen van de viervoeter! Je voelt gewoon dat ie door zijn hoeven gaat, alsof alle vier zijn benen verdwijnen! De nachtmerrie van iedere ruiter!
Ik heb mijn paarden bom proof gemaakt en ga nu gemakkelijk en relax op buitenritjes. Ze zijn nergens meer bang voor en gaan door ieder smal weggetje waar ze geen overzicht hebben en lopen langs de mafste machines. Natuurlijk kunnen ze nog wel eens reageren maar ik leer je om je eigen angsten te overwinnen voor zijn paniek en hiermee veilig om te gaan en Ik leer je paard om minder gevoelig te worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Authentiek Jezelf (durven) zijn

 

Hoewel er een soort van vakjargon is in de paardenwereld en er zeker dingen zijn die je moet weten als je met deze prachtige krachtdieren wil omgaan, is het belangrijk om wat Basale informatie te krijgen over de onderlinge verhouding van de dieren in de kudde en wat je moet weten bij bepaalde lichaamshoudingen, bijv; wat zegt de staart, de oren etc. Daar communiceren zij nl mee, het is hun taal. Zoals turks, of spaans een taal is die je kunt leren, kun je ook paard leren. 
Authenticiteit dwz; Jezelf durven zijn. Als je bang bent, ben je bang, dat hoef je een paard niet te verbergen, die wist dit al nog voordat jij het zelf wist. Je kunt voor een paard niets, helemaal niets verbergen. Het ligt in zijn  natuur om alles te screenen en spiegelen dit voor het welzijn van de groep, de kudde, dat is hun natuur. En dat is super interessant voor ons, als wij willen weten wat wij voor onszélf verbergen! Daar ligt de kracht van de paarden. 
Dat is vaker nog eens moeilijk voor mensen omdat we de neiging hebben meteen te gaan denken en moeilijk doen, verstijven of wegrennen of de angst proberen te verbergen. Sommige blijven ook op een afstand staan omdat ze de paarden té indrukwekkend vinden, en dat zijn ze ook!  Maar als je mijn aanwijzingen durft te vertrouwen en te doorvoelen, dan beloof ik je dat je een kracht in je ontdekt, waarvan je niet wist dat ze zo makkelijk was aan te boren. Het is namelijk zo; Die kracht, of de moed, heeft ons nooit verlaten, wij verlaten die kracht of de moed.  
Ik help je graag om je dit weer te laten herkennen en doorvoelen zodat je het nooit meer vergeet, altijd bij je draagt wanneer je angst voelt . Wanneer je de angst overwint voor de kracht van het paard, maak je contact met je immense power van authenticiteit in de connectie met iets dat groter is dan jou, letterlijk én figuurlijk. Het paard nodig je uit om jezelf te zijn, je ‘zachte’ kracht te voelen. Want je zult ervan versteld staan dat paarden, wanneer je hun taal door hebt, op een knikken van jouw hoofd, kunt laten bewegen. Je hebt geen paardenkracht nodig om ze te laten bewegen, je hebt ‘Chi’ nodig. Jouw connectie met jouw levenskracht is genoeg voor het paard om te bewegen in verbinding. 
Je kunt het omgaan met paarden ook zien als een dans, een martiale kunst van beweging en harmonie. Hun lichaam is hun taal en connectie tot de groep. Eigenlijk is dat bij de mensen ook zo. Wij reageren, zonder het misschien bewust te weten, meer op iemand zijn lichaamstaal  dan wat de persoon zegt. Het punt is, wij zijn geconditioneerd om niet meer te luisteren naar die lichaamstaal en kiezen te geloven wat die persoon zegt ipv hoe zijn lichaam reageert. Dat kan soms best voor verwarring zorgen en in ergere gevallen tot ziektes. Waarom dan tot ziektes? Omdat we het lichaam voortdurend ontkennen in zijn poging tot communicatie met ons. Wij kiezen te vaak om het denken te volgen, het rationele, en bijvoorbeeld niet het misselijke gevoel te registreren dat bij je opkwam toen een vriend je vroeg om een pilsie te gaan drinken in de dorpskroeg. We herkennen die vlaag van misselijkheid niet als een sein van het lichaam dat misschien wel zegt, hô jongen, liever niet de kroeg in en het laat maken vanavond, maar je gaat toch. We luisteren vaak niet naar het lichaam, dat hebben we in onze culturen niet geleerd. Door met dieren om te gaan ben ik getraind om naar de lichaamshouding te kijken en te luisteren. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werken in vrijheid en lichaamstaal 

Paarden communiceren door lichaamstaal. Door deze taal te leren kun je met je paard communiceren op een manier die vrijheid geeft en vertrouwen stimuleert. Door eigen lichaams bewustzijn  leer je met je paard te communiceren in stilte. Stap voor stap neem ik je mee in een diepere verbinding met je paard waar de adem centraal staat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wandelen met paarden

Wandelen met paarden is een beleving op zichzelf.
Paarden zijn zo fijngevoelig, ze spiegelen je waar dan ook, zelfs de manier waarop je met ze loopt, kan ik je vertellen hoe je in je leven staat.
Maar het is ook gewoon een heel ontspannen activiteit om in zijn bijzijn te verblijven. 
Wil je ook eens mee wandelen? Kijk dan even voor de mogelijkheden.
met foto van Susan, Luka, Rik en Ik met de paarden?

Individueel of in een groep

 

Individueel
Het is mogelijk om een individueel traject aan te gaan om bepaalde issues uit je leven wat te belichten. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je vaak over je grenzen laat gaan waardoor je gekwets word. Je wil graag leren grenzen aangeven of meer leiderschap ontwikkelen waardoor je gevoel van eigenwaarden stijgt. Misschien een angst trauma’s verwerken voor paarden.
Dat kan in 1 sessie of meerdere sessies, dat is geheel naar eigen inzicht en hoe het voelt.
Groep
In groep ontstaat er een groeps dynamiek en kun je zien en belichten hoe een team samen werkt bijvoorbeeld.
Aan de hand van oefeningen met het paard kun je veel zien wat er fout gaat en waar je aan kunt werken als team. Paarden worden veel ingezet om leiderschap te ontwikkelen.
*Voor coaching individueel of in groep is geen ervaring met paarden vereist.

Buitenritten

Het is bij ons mogelijk om een Buitenritje te maken. Dit kan echter alleen voor de gevorderde ruiter.
Onze paarden, hebben nl een 2de leven als het ware. 
Ze zijn super eerlijke paarden maar zijn gevoelig en hebben temperament. Ze hebben een sportcarrière gehad en zijn pittige gevoelige dieren met rijden. 
Één paard is fokmerrie geweest. Ze kent de basis heel goed maar is een pittige voorwaartse tante die ook niet geschikt is voor de onzekere en onervaren ruiters. Ervaring is vereist voor alle 3 de paarden.
 
Buitenrit van 1,5 of 4 uur.