Studies & Opleidingen

MIjn studies en opleiding hebben niet de geijkte paden gevolgd.

 

Als kind vond ik het niet fijn op school en droomde weg met als gevolg dat ik geen goede cijfers behaalde. Toen mijn vader overleed was helemaal het hek van de dam. Op de 3de klas voortgezet onderwijs, haakte ik af en ging vervolgens naar een school voor ‘drop-outs’. Ik leerde hier boekhouden, wat ik eigenlijk best leuk vond en waar ik in mijn latere leven nog profijt van zou hebben.

Ik ging dus heel jong reizen door Europa en leerde hier heel veel van.
Ik werkte op spirituele groei campings in Frankrijk voor kost en inwoning en mocht zodoende deelnemen aan de workshops en cursussen.

Hier ging een hele wereld voor mij open.

Mail mij vrijblijvend met je vragen of opmerkingen: [email protected]

 

 

'Adem voor leven'

Rebirthing, wat tegenwoordig, circular breathing wordt genoemd.

Meditatie technieken

 van verscheidene disciplines.

reiki

geneeswijze die al eeuwenoud is en die ervoor zorgt dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans wordt hersteld. Waar Reiki (Chi) stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat, opgelost.

Biologisch vegetarisch en macrobiotische koken.

ruime ervaring met deze voedeingsmethodes

Neuro linguïstische programmering NLP

NLP is leren en toepassen. Het gaat over het ontdekken hoe jij de dingen doet die je doet, en hoe je deze kunt veranderen. Hoe reageer jij (communicatie en gedrag) opdat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever en anders kunnen doen. NLP is op verschillende manieren beschreven als de techniek van de Mind en de studie van succes.

Planten en kruiden kennis

van inheemse en uitheemse planten.

Massage technieken

zoals Japanse drukpuntmassage en Myofasciale technieken, die zeer effectief zijn voor mensen met Fibromyalgie bijv.

Oefeningen en technieken

om pijn te verzachten, om er een paar te noemen.

* Ik ben verbonden geweest als massagetherapeut, aan de associatie voor mensen met Multiple sclerose ( MS ) en Fibromyalgie.

Op latere leeftijd met 36 jaar ging ik naar de universiteit in Quebec, Canada om Antropologie te studeren. Ik had hier zeer veel passie voor dit vak maar kwam wederzijds tot de realisatie, dat ik niet goed kon functioneren binnen de kaders die gegeven worden in deze structuren.

Ik ben echter nooit gestopt met studeren omdat ik het fijn vind me te verdiepen in de materie te me passioneerd. Mens zijn in al zijn facetten.
Ik ben het meest gevormd door de praktijk, het leven zelf, aangevuld met opleidingen, cursus en workshops waar mijn hart voor koos. Ik ben gevormd door de ontmoetingen met ontzettend veel mooie interessante mensen en leraren. Ik ben gevormd door de omgang met dieren. Ik ben tenslotte gevormd door de pijnlijke ervaringen om te hebben kunnen buigen tot waardevolle inzichten die mijn leven hebben verrijkt. Ik ben geen slachtoffer geworden van de omstandigheden van mijn leven. Ze hebben mij sterker gemaakt.

Hiermee help Ik graag mensen om hun weg te vinden en te voelen.
Ik word daarbij omschreven als een gevoelig maar kordaat mens die er geen doekjes om windt, een tikkeltje humor en ondeugendheid is me gelukkig ook geschonken gebleven.

Ik heb allerlei paarden gerelateerde opleidingen gehad van klassieke rijkunst, springen maar ook natural horsemanship. Natuurlijk paarden houden. De hoeven bekappen, healing & gezondheid, anatomie en pathologie etc